SuviDesign myyjät 2022

SuviDesigniin osallistuu tänä vuonna 24 upeaa suomalaista yritystä. Tapahtumassa myyjien tuotevalikoimassa on mm. sisustustuotteita, astioita, vaatteita ja asusteita. Tuotteissa käytettyjen materiaalien kirjo on monipuolinen, edustettuina ovat esimerkiksi puu, nahka, lasi, keramiikka, tekstiili ja monet erilaiset kierrätysmateriaalit. Lähituotannossa korostuu tuotteiden ekologisuus, ja monet yritykset hyödyntävät kiertotaloutta kekseliäästi.

Tutustu yritysten esittelyyn lähemmin SuviDesignin Instagramissa! Esittelyt löydät profiilin kohokohdista ”myyjät 2022”.

Tänä vuonna SuviDesigniin osallistuvat seuraavat myyjät:
Aana Ilona
Ari Markkola
BIRGIT PYYKKÖ
HEMBULA
Huihui
Jukka Isotalo, Evolum
Katztudio 
Kaunist
Koi Design
Koruseppä Anu Kirkinen
Made by Hannele Rusila
marjaana niskanen
MEA upcycle studio
Mizimuzu Design / Sensory Spaces 
Muotoverstas
No BAd design
Nokuro design
Punainen Ruukku
Re-Do by Päivi
Saija Lehtonen
sekäettä-neuleet
Susanna Nurminen design
UUP
Wiwi Design

Haku myyjäksi avoinna

SuviDesign järjestetään tänä vuonna 16.-17.7.22 tuttuun tapaan Taidekeskus Purnussa. Etsimme iloiseen yrittäjäjoukkoon laadukkaiden ja omaleimaisten Suomessa valmistettujen design- ja taidekäsityötuotteiden myyjiä!

SuviDesign on ainutlaatuinen yhdistelmä muotoilua, taidetta ja ihmisiä. Tapaa asiakkaita ja kollegoita sekä verkostoidu tapahtumassamme Taidekeskus Purnun innostavassa ilmapiirissä!

Haku avoinna 30.4.22 asti.


Lisätiedot ja haku linkistä
https://forms.gle/NZRmq7QgBbkDqZjHA

SuviDesign 2020 tapahtuma Purnussa peruttu

Tämän kesän SuviDesign -tapahtuma on peruutettu yhteisellä päätöksellä Taidekeskus Purnun kanssa
vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi. Me järjestäjät olemme tehneet päätöksen haikein mielin, onhan SuviDesign ollut meille ja monelle muulle yksi kesän kohokohdista. Tänä vuonna nautimme kesästä jokainen omalla tavallamme, ja muistamme tukea ostoksilla paikallisia pienyrittäjiä ja käsityöläisiä. Taidekeskus Purnun kesänäyttelyn toteutuminen on vielä avoinna, ja Purnu tiedottaa asiasta toukokuun aikana omilla tiedotuskanavillaan.

Puheenvuoroja muotoilusta – Elina Korri

SUNNUNTAINA KLO 13

Millaisia vaikutuksia nykyisellä muotiteollisuudella on? Kuinka ottaa askelia kohti ekologisempaa ja kestävämpää vaatekaappia?

Puheenvuorossa pohditaan kuinka omaa tyyliään voi toteuttaa vastuullisesti. Elina Korri on vaatesuunnittelija ja yrittäjä, joka on erikoistunut ekologisiin vaatteisiin, ja valmistaa omaa koru- ja vaatemallistoaan uudelleenkäytetystä tekstiilistä.

Lue lisää MEA – brändistä täältä.

Puheenvuoroja muotoilusta – Aija Lundahl

LAUANTAINA KLO 13

Aija Lundahl on Huihui -brändin perustaja. Tuotteet ovat minimalistisia tekstiilejä. Takana on vahva halu ja taito kehittää ajattomia ja  käyttöä kestäviä tuotteita. Villainen Huihui-vekkihame ponnistaa perinteestä.  Kankaaseen langalleen kudotuilla vetolangoilla on vekitetty kankaita ennenkin. Vekkihame on edelleen suunniteltu langantarkasti. Intohimona on kuitenkin kehittää perinteisiä työmenetelmiä tuotannollisemmiksi, työkaluja moderneiksi. 

Tekstiilisuunnittelija ja muotoilun opettaja Aija Lundahl opettaa päivätyönään muotoilijan ammattia ja digitaalisia suunnittelumenetelmiä Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Ajatuksia käsillä tekemisestä

Kaikki maailmassa pohjautuu käsityöhön. Ensimmäinen ihmisen tekemä esine oli todennäköisesti vasaran kaltainen työväline, joka oli valmistettu kivestä toisella kivellä nakuttamalla. Tähän käsityönä valmistettuun esineeseen ja sen tekemisen mahdollistaneeseen ajatukseen pohjautuu koko materiaalinen maailmamme ja henkinen sivistyksemme Cernin hiukkaskiihdytintä ja The Beatlesin Blackbird-kappaletta myöten. Tehokkaimman tietokoneen ja kauneimman runon ytimessä on siruja, jotka kaukainen esivanhempamme irrotti luonnon muovaamasta  kivestä.

Maailman muuntuminen ja avautuminen aidosti globaaliksi kyläksi tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia myös suomalaiselle käsityöläiselle. Ensimmäinen käsityöläinen valmisti kymmeniä tuhansia vuosia sitten tuotteitaan omaan käyttöönsä, ja kenties muutamalle lähimmälle lajitoverille. Nyt (suomalaisen) käsityöläisen asiakkaana voi periaatteessa olla kuka tahansa maapallomme kansalainen. Ekologisista ja ekonomisista syistä olemme kuitenkin siirtymässä takaisin lähituotantoon ja –kuluttamiseen. Ei ole luonnon eikä talouden kannalta järkevää ja tehokasta kuljettaa esineitä valmistajilta kuluttajille tuhansia kilometrejä. Ei ole myöskään luonnon eikä talouden kannalta järkevää valmistaa halpoja, mutta huonoja esineitä. Onkin siis joka suhteessa luontevaa valmistaa useimmat tarve-esineet sellaisessa lähellä sijaitsevassa pajassa, jossa huolellisesti ja hyvistä raaka-aineista taidokkaasti valmistettua tuotetta voidaan myöhemmin huoltaa, ennallistaa ja muodistaa laadukkaasti ja nopeasti ilman minkäänlaisia turhia ekonomisia tai ekologisia lisäkustannuksia.

 

 

Käsityöläisen ei kannata toimia pajoissa ja työhuoneissaan eristäytyneenä, vaan muihin yhteiskunnan ammattilaisiin ja asiakkaisiinsa kiinteästi yhteyttä pitäen. Ihmiskunta käsityöläiset osanaan on kuin aivot, joiden ylivertainen toimivuus perustuu siihen, että aivojen hermosolut ovat yhteydessä lukuisiin muihin hermosoluihin. Jokaisen hermosolun takana lymyää siis tuhansia hermosoluja. Samalla tavoin verkostoitunut ja ketterä kädentaitaja löytää luovat, laadukkaat ja kauniit ratkaisut sellaisiin ongelmiin, joista tuotesuunnittelupäällikkö ei ole vielä saanut sähköpostia markkinointiosastolta.

Koska elämme täällä pienellä pallollamme vain tämän yhden kerran, niin kannattaa tehdä se tyylillä.
Purnun SuviDesign on tapahtuma, jossa monet kotimaisen käsityöläisyytemme tämänhetkiset huiput kohtaavat toisensa ja kättensä jälkeä arvostavat kuluttajat. Luonnonkauniissa ympäristössä ja perinteisesti auringonpaisteisessa säässä.

 


 Kirjoittaja Jukka Isotalo valmistaa tuotteita kierrätyslasista  Evolum-nimiseessä yrityksessään.