Ihmisiä

Tapahtumassa kuullaan myös inspiroivia puheenvuoroja muotoilusta ja taiteesta.

Saija Lehtonen la klo 13

Ihmisen suhteesta koruun ja luontoon

Mitä merkityksiä koruilla on ihmisille ja miten koruihin on suhtauduttu historiassa? Kuinka luonto näkyy koruissa? Mikä on ollut korujen merkitys varhaisissa kulttuureissa?

Lehtonen itse suhtautuu intohimoisella kiinnostuksella luonnonmateriaaleihin ja valmistaa koruja, taidetta ja käsitöitä mm. hirvenkynsistä, kalannahasta ja kalansuomuista. Häntä inspiroivat myös vanhat käsityötaidot, joiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa, joka samalla kytkee ihmisen osaksi ympäristöään.

 

 

 

 

 

Saija Lehtonen, tekstiilimuotoilija (AMK)

 

Heli Kauhanen su klo 13

Heli Kauhanen on toiminut korualalla moninaisissa tehtävissä: yrittäjänä, opettajana,

muotoilun ja korutaiteen läänintaiteilijana, sekä myös teollisuuden palveluksessa muotoilijana. Tällä hetkellä hän toimii läänintaiteilijatyön lisäksi Kalevala Korun freelance-muotoilijana. Heli Kauhanen on tullut tunnetuksi myös ”Suomen tasavallan jalokivet” -kaulakorun suunnittelijana. Koru on tarkoitettu istuvan presidentin tai hänen puolisonsa käytettäväksi ja ensimmäisenä korun kantajana toimi Rva Jenni Haukio.

Taiteen edistämiskeskuksen korutaiteen läänintaiteilijana Heli Kauhasen tehtävänä on edistää korualaa mm. kokoamalla verkostoja, luomalla rakenteita ja nostamalla korualaa esille. Puheenvuorossaan hän kertoo omasta työskentelystään ja “Suomen tasavallan jalokivet” -korun synnystä. Lisäksi hän kertoo myös yleisesti korutaiteesta ja -muotoilusta sekä alan koulutuksesta.

 

 

 

 

 

 

Heli Kauhanen

TM, muotoilija, Korutaiteen läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus