MUTTA ry

SuviDesign-tapahtuman taustalla on orivesiläinen yhdistys Muotoilu ja taideteollisuus MUTTA ry. Yhdistys on perustettu 19.7.2008, ja tällä hetkellä sillä on 71 jäsentä. Yhdistyksen tavoitteena on SuviDesign-tapahtuman avulla tuoda esille monipuolisesti suomalaisia muotoilijoita ja heidän töitään sekä kehittää tapahtumaa vuosi vuodelta tunnetummaksi ja laadukkaammaksi. Tapahtuman kuratoinnista vastaa yhdistyksen hallitus, joka pääasiassa hoitaa myös tapahtuman järjestelyt. SuviDesignin suojelijana ja primus motorina toimii professori, huonekalumuotoilija Yrjö Kukkapuro.

SuviDesign 2014

 

MUTTA ry järjestää SuviDesign -tapahtumaa yhteistyössä Taidekeskus Purnun ja Oriveden Suvi ry:n kanssa. Vuonna 2019 ja 2020 tapahtuman merkittävimmät tukijat olivat Säästöpankki Sinetti ja Oriveden kaupunki. Merkittävimmät apurahat MUTTA ry:lle on myöntänyt Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto.

MUTTA ry on saanut näytteilleasettajilta hyvää palautetta SuviDesign-tapahtumasta, ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Tapahtuma onkin osoittanut tarpeellisuutensa muotoilun kentässä.

Muotoilu ja taideteollisuus MUTTA ry:n hallitus toteaa, että yhteistyö Taidekeskus Purnun kanssa on osoittanut muotoilun sopivan luonnon ja nykytaiteen keskelle unohtumattomaan ympäristöön. Yhdistus haluaakin säilyttää SuviDesignin luonteen ainutlaatuisena muotoilutapahtumana juuri Taidekeskus Purnussa ja Pirkanmaalla.

Tervetuloa yhdistyksen vuosikokoukseen 16.6.2021 klo 17.00. Kokous järjestetään koronavirusepidemian takia etäkokouksena Microsoft Teamsilla. Tutustu tästä kokouksen esityslistaan. Ilmoittaudu kokoukseen viimeistään sunnuntaina 13.6.2021 sähköpostilla osoitteeseen info@suvidesign.fi. Kokouslinkki lähetetään
osallistujille sähköpostitse.